Over mij, Dr Monique Welten

Ik ben een gepromoveerd Bioloog met brede internationale onderzoekservaring. Na een boeiende loopbaan als onderzoeker, heb ik besloten mijn eigen onderneming op te zetten. Mijn kracht ligt in het analyseren van wetenschappelijke literatuur, het verwerken van grote hoeveelheden gegevens, in presenteren en communiceren. Ik ben leergierig en bedenk graag oplossingen te voor complexe problemen. Ik heb veel affiniteit met innovatie, duurzaamheid, educatie en natuur. Ik ben een teamspeler, kan goed het overzicht bewaren, ben betrouwbaar, helder in communicatie en sta open voor nieuwe initiatieven. Bovendien ben ik een groot natuurliefhebber.

 

Na lange tijd als medisch- microbiologisch analist gewerkt te hebben, besloot ik Biologie te gaan studeren in Leiden. In 2002 behaalde ik mijn MSc en ik promoveerde in2007. Na mijn promotie verhuisde ik naar het Verenigd Koninkrijk voor onderzoeksprojecten bij Newcastle University en University of Bath. Van 2011-2013 werkte ik als onderzoeker aan de University of Florida (USA). Ik keerde terug naar het VK voor een mooi project bij het Natural History Museum in Londen. Een jaar later ontving ik een Marie Curie Fellowhsip voor mijn eigen onderzoek aan University of Bristol. In 2017 keerde ik terug naar Nederland. Op dit moment ben ik gastonderzoeker bij Naturalis, waar ik bijdraag aan onderzoek aan de evolutie van planten.

 

Mijn kennis, werk – en onderzoekservaring wil ik graag inzetten om anderen van dienst te zijn op het gebied van ontwikkelen van lesmateriaal, literatuuronderzoek t.b.v. duurzame teelt, en educatie.

Highlights